— PROGRAMI ZA DECU I ODRASLE

KINEZITERAPIJA

CILJEVI TERAPEUTSKIH VEŽBI

  • poboljšavanje metaboličkih procesa
  • poboljšavanje mišićne ishrane
  • povećavanje lokalne cirkulacije
  • poboljšavanje amplitude pokreta
  • povećanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova
  • otklanjanje edema i bola, zbog ubrzanja prometa materije
  • i mnogi drugi

POKRET U KINEZITERAPIJI

U pokretu aktivno učestvuju mišići , kosti i zglobovi, a pod nadzorom centralnog nervnog sitema. Mišićna kontrakcija je osnovni element terapijskog vežbanja. 

Mišićna neaktivnost dovodi do hipotonije, skraćivanja i disfukncije. Tako oslabljena muskulatura nije dobra potpora za kosti, zglobove i ostale strukture u telu. 

Mišićna aktivnost deluje na poboljšanje metabolizma i njegovo ubrzanje, protok krvi se ubrzava i generalno se podiže energetski nivo organizma. Kosti su povezane sa zglobovima i daju čvrstinu, oblik i potporu.

Neaktivnost dovodi do demineralizacije, a pokret im daje čvrstinu, pravilan oblik, položaj. Aktivnost deluje i na zglobove i njihovo pravilno prehranjivanje i funkcijju.

KINEZITERAPIJSKI PROGRAMI

KINEZITERAPIJA SE BAVI LEČENJEM UZ POMOĆ POKRETA

Kineziterapijski programi kod diskus hernije, lumbalnog i cervikalnog sindroma imaju osnovu jačanja mišića koji su zaduženi za stabilnost kičmenog suba. Kineziterapijskim programima vežbi se postiže stabilnost…

Etiam pharetra, erat sed fermentum feugiat, velit mauris egestas quam, ut aliquam massa.

Korektivno vežbanje predstavlja osnovni vid delovanja kod prevencije i otklanjanja defotmiteta tela. Korektivne vežbe su terapeutske vežbe koje su sastavni deo kineziterapijskih programa. U velikoj većini slučajeva je i jedina mera koja se sprovodi. Može da se sprovodi kao osnovni program, kada se radi o prevencijama, u ostalim slučajevima se program izradjuje na osnovu anamneze i tačnih podataka o telesnom stanju.

ISKUSTVA KORISNIKA

KINEZITERAPIJA ZA DECU I ODRASLE

5/5
Program vežbi za ledja je odličan . Obzirom da mi posao zahteva višečasovno sedenje imala sam bolove u ledjima koji su mi ometali normalno svakodnevno funkcionisanje. Program mi je već posle dve nedelje oslobodio telo napetosti i ukočenosti. Bol je prestala, a ja se osećam mnogo bolje i funkcionisem značajno kvalitetnije.
Testimonial Image
NINA. J
5/5
Moj sin je u fazi naglog rasta imao problem sa sktrukturalnom kifozom. Na vreme smo izvršili dijagnostiku i preduzeduzeli potrebne korake u sprovodjenju kineziterapijskih vežbi. Program vežbi koji smo dobili je odličan i prilagodjen je detetu. Rezultati su vidljivi i promene uočljive.
Testimonial Image
svetlana. r
5/5
Poručila sam priručnik o preventivnim ponašanjima za sprečavanje nastanka diskus hernije i primenjivala sam vežbe za jačanje ledja. Rezultati su odlični. Program vežbi se lako sprovodi bez obzira gde se nalazalim uvek pronadjem deset do petnaest minuta slobodnog vremena da vežbe uradim i sačuvam zdravlje svojih ledja.
Testimonial Image
divna. M