— PROGRAMI ZA DECU I ODRASLE

KINEZITERAPIJA

CILJEVI TERAPEUTSKIH VEŽBI

  • poboljšavanje metaboličkih procesa
  • poboljšavanje mišićne ishrane
  • povećavanje lokalne cirkulacije
  • poboljšavanje amplitude pokreta
  • povećanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova
  • otklanjanje edema i bola, zbog ubrzanja prometa materije
  • i mnogi drugi
KINEZITERAPIJA

POKRET U KINEZITERAPIJI

U pokretu aktivno učestvuju mišići , kosti i zglobovi, a pod nadzorom centralnog nervnog sitema. Mišićna kontrakcija je osnovni element terapijskog vežbanja. 

Mišićna neaktivnost dovodi do hipotonije, skraćivanja i disfukncije. Tako oslabljena muskulatura nije dobra potpora za kosti, zglobove i ostale strukture u telu. 

Mišićna aktivnost deluje na poboljšanje metabolizma i njegovo ubrzanje, protok krvi se ubrzava i generalno se podiže energetski nivo organizma. Kosti su povezane sa zglobovima i daju čvrstinu, oblik i potporu.

Neaktivnost dovodi do demineralizacije, a pokret im daje čvrstinu, pravilan oblik, položaj. Aktivnost deluje i na zglobove i njihovo pravilno prehranjivanje i funkcijju.

PROGRAMI VEŽBI

KINEZITERAPIJSKI PROGRAMI

KINEZITERAPIJA SE BAVI LEČENJEM UZ POMOĆ POKRETA

Kineziterapijski programi kod diskus hernije, lumbalnog i cervikalnog sindroma imaju osnovu jačanja mišića koji su zaduženi za stabilnost kičmenog suba. Kineziterapijskim programima vežbi se postiže stabilnost…

Najčešći deformiteti kičmenog stuba su skoliza, kifoza i lordoza. U praksi se često sreće kombinacija ova tri deformiteta. Funkcionalne promene su one koje je m oguće da se prive primete. Tada govorimo o promenama koje su se desile zbog promena na mišićnim strukturama. Strukturalne promene su kompleksnije i zahtevaju drugačiji pristup. Terapeutski programi vežbi su obavezni u oba slučaja. Posetite sledeći link i zakažite svoj termin..

Korektivno vežbanje predstavlja osnovni vid delovanja kod prevencije i otklanjanja defotmiteta tela. Korektivne vežbe su terapeutske vežbe koje su sastavni deo kineziterapijskih programa. U velikoj većini slučajeva je i jedina mera koja se sprovodi. Može da se sprovodi kao osnovni program, kada se radi o prevencijama, u ostalim slučajevima se program izradjuje na osnovu anamneze i tačnih podataka o telesnom stanju.

KORISNICI

ISKUSTVA KORISNIKA

5/5
Program vežbi za ledja je odličan . Obzirom da mi posao zahteva višečasovno sedenje imala sam bolove u ledjima koji su mi ometali normalno svakodnevno funkcionisanje. Program mi je već posle dve nedelje oslobodio telo napetosti i ukočenosti. Bol je prestala, a ja se osećam mnogo bolje i funkcionisem značajno kvalitetnije.
Testimonial Image
NINA. J
5/5
Moj sin je u fazi naglog rasta imao problem sa sktrukturalnom kifozom. Na vreme smo izvršili dijagnostiku i preduzeduzeli potrebne korake u sprovodjenju kineziterapijskih vežbi. Program vežbi koji smo dobili je odličan i prilagodjen je detetu. Rezultati su vidljivi i promene uočljive.
Testimonial Image
svetlana. r
5/5
Poručila sam priručnik o preventivnim ponašanjima za sprečavanje nastanka diskus hernije i primenjivala sam vežbe za jačanje ledja. Rezultati su odlični. Program vežbi se lako sprovodi bez obzira gde se nalazalim uvek pronadjem deset do petnaest minuta slobodnog vremena da vežbe uradim i sačuvam zdravlje svojih ledja.
Testimonial Image
divna. M
KONTAKT