FITNES PROGRAMI

FITNES PROGRAMI

FITNES PROGRAMI

Fitnes danas predstavlja čitav niz aktivnosti koje mogu da se svrstaju kao sredstva za postizanje FIT forme. Fitnes programi mogu da budu od vežbi na otvorenom, pešačenje, vožnje bicikla do programa vežbi u teretanama i fitnes centrima. U potrazi za aktivnostima koje vam najviše odgovaraju, možete da nadjete dosta različitih načina i pristupa za postizanje cilja. Važno je da odaberete ono što vam najviše odgovara. Fizička aktivnost treba na prvom mestu da vam bude prijatna. Bez velikih isrpljivanja.


Kombinacije treninga često daju dosta dobre rezultate. Izbor programa sa različitim načinima i pristupom, kao što je na primer pilates program ( http://branislavafitness.com/2019/02/21/pilates-program-vezbanja/) i neki od aerobnih programa ili vežbi sa težinama ( http://branislavafitness.com/2020/04/13/trening-sa-bucicama/ ). Kombinacija je mnogo, predlažem vam da napredujete sa onim koje vam najviše odgovaraju.


Kada pravite izbor za trening jedna od VEOMA VAŽNIH ČINjENICA je da uklopite trening sa zonom srčane frekvencije. Najbolji način da budete sigurni da trening radite u cilju koji želite da postignete. Ovo je posebno važno kod program za mršavljenje, jer praćenjem pravila sa zonom, će značajno ubrzati i osigurati proces ( http://branislavafitness.com/2020/02/01/program-ishrane-i-zona-treninga-siguran-rezultat/ ).

U nastavku možete saznati nešto o PROGRAMIMA TRENINGA koji su podeljeni u programe za mršavljenje, korektivno i rekreativno vežbanje ili postetite link http://branislavafitness.com/programi-treninga/

Individualni pristup u izradi i sprovodjenju programa je jedan od najbržih i najsigurnijih izbora. Šta je ova vrsta treninga i šta možete da očekujete možete da saznate na linku http://branislavafitness.com/personalni-trening/

Danas sve češći izbor za sprovodjenje fitnes programa je ONLINE OPCIJA. Oličan izbor da uklopite sve dnevne aktivnosti. Možete da odradite trening gde god želite i u vremenu kada vam najviše odgovara http://branislavafitness.com/online-program/

Više o finesu u online opciji http://branislavafitness.com/2020/03/21/fitnes-u-online-opciji/

Pilates u online opciji http://www.zdravaledjakinezi.in.rs/2020/03/19/online-pilates-i-vezbe-za-ledja/

PROGRAMI TRENINGA

Programi treninga su podeljeni na : programe mršavljenja, korektivnog i rekreativnog vežbanja. Svaki od programa ima svoje delove koji su fokusirani na postizanje cilja u skladu sa željama svakog klijenta. Programi treninga za korekciju telesne težine imaju osnovu pravilan balans namirnica i dobar režim ishrane uklopljen sa dnevnim aktivnostima.

Svaki program mršavljenja je najbolje kada je individualno prilagodjen. Tačan unos svih makro i mikronutritivnih elemenata sa energetskom potrošnjom je sigurno zdrav rezultat. Dijeta treba da obezbedi dovoljne količine hranljivih materija i dovoljan kalorijski unos. Trajni rezultati su jedino mogući sa pravilnim balansom ishrane i treninga ( više na linku http://branislavafitness.com/mrsavljenje/)

Korektivno vežbanje je kineziterapijski program sa terapeutskim vežbama u cilju otklanjanje nekog deformiteta. Predstavlja osnovni vid delovanja kod prevencije i otklanjanja defotmiteta tela.

Korektivne vežbe su terapeutske vežbe koje su sastavni deo kineziterapijskih programa. U velikoj većini slučajeva je i jedina mera koja se sprovodi. Može da se sprovodi kao osnovni program, kada se radi o prevencijama, u ostalim slučajevima se program izradjuje na osnovu anamneze i tačnih podataka o telesnom stanju. Programi vežbanja se sastavljaju na osnovu parametara koje mušićne grupe su oslabljene, a koje su skraćenje. Delovanje je ciljano na odredjen deo tela, sa ciljem postizanja pravilnog telesnog balansa (više na linku http://branislavafitness.com/korektivno-vezbanje/).

Rekreativno vežbanje je vežbanje koje se sprovodi najčešće tri , a najviše pet puta u toku jedne nedelje. Najbolji rezultati se postižu kada se kombinuje nekoliko vrsta treninga. Kombinacijom različitog intenziteta i vrste vežbi, je moguće obezbediti konstantan napredak više na linku ( http://branislavafitness.com/rekreativno-vezbanje/).

PERSONALNI TRENING

Izbor PERSONALNOG TRENINGA je uvek najbrža i najbezbednija opcija za praćenje. Ako želite brze i sigurne rezutate, ovo je najbolji izbor. Personalni trening je prilagodjen individualno sa tačno odredjenim ciljem i načinom vežbanja. Izbor vežbi, intenzitet i kombinacija programa zavise od uslova i mogućnostisvakog klijenta.

Rad sa personalnim trenerom podrzumeva praćenje programa ishrane i treninga.

Personalni trener na osnovu informacija o zdravlju klijenta, trenutnom stanju telesne konstitucije i cilja, sprovodi program vežbanja. Program treninga će se uskladiti sa trenutnim stanjem i progresija će biti tokom rada.

Prilagodjavanje trening za dečiji uzrast u slučajevima kada se vodi računa samo o pravilnom rastu i razvoju ili kada treba da se otkloni neki deformitet, personalni trener formira vežbe uskladjene sa ciljem.

Više o personalnom treningu na linku http://branislavafitness.com/personalni-trening/

ONLINE TRENING

ONLINE trening je sjajna opcija za vreme u kom živimo. Moderan stil života, želja da vreme iskoristimo i popunimo sadržajima koji nam najviše ogovaraju, a da pritom ne gubimo puno u pripremanju, odlascima i prilagodjavanju fiksnim ili zakazanim terminima.

ONLINE trening je moguće formirati za fitnes i kineziterapiju. Kineziterapijski tretmani zahtevaju individualni program na osnovu anamneze. Više o kineziterapijskim tretmanima pročitajte http://www.zdravaledjakinezi.in.rs/kineziterapija/

Više o online treningu http://branislavafitness.com/online-program/

Fitnes u online opciji http://branislavafitness.com/2020/03/21/fitnes-u-online-opciji/

Pilate u online opciji http://www.zdravaledjakinezi.in.rs/2020/03/19/online-pilates-i-vezbe-za-ledja/